Vandaag (29 oktober) ga ik iets nieuws uitproberen: live bloggen. Dat is eigenlijk precies wat het woord al zegt. Ik ga gedurende de dag live bloggen, dus alles – nou ja, bijna alles – wat ik meemaak, deel ik hier.

Nu vraag je je misschien af: hoe komt ze daar nou weer bij?! Tot dit weekend had ik er zelf ook nog nooit van gehoord, maar het is onderdeel van de cursus Blog Away NL waar ik in oktober aan mee doe en het lijkt me erg leuk voor een keer.

Benieuwd hoe een dag van een blogger eruit ziet? Volg me dan! Je kunt natuurlijk heel enthousiast iedere minuut deze pagina F5-en, maar je kunt me ook volgen via Twitter (volg mij of #BlogAwayNL) en Facebook.

Werkplek van een blogger

Werkplek van een blogger

09.00

M’n dag begint rustig. Ik heb me aangekleed, tandengepoetst en lenzen in gedaan. Net heb ik beneden aan de keukentafel ontbeten en nu zit ik nieuwsbrieven, blogs en artikelen te lezen. Via Bloglovin’ volg ik meerdere blogs. Zo las ik net een blog over het kiezen van een domeinnaam op Blogtrommel en het negende deel in de reeks Van Niks naar Novelle over het schrijven van een boek. Nu ga ik het nieuwste artikel van Rutger Bregman – ik ben groot fan! – lezen op De Correspondent: Waarom vuilnismannen meer verdienen dan bankiers. Goed begin van de dag zo hè?

Rutger Bregman bij De Correspondent

Intro en titel van Rutger Bregmans artikel vandaag op De Correspondent

10.00

Sporten! Dat houdt het lichaam fit en de geest helder! Lekker cliché, maar wel waar. De meeste blogideetjes krijg ik tijdens het sporten. Ook als ik ergens over twijfel, is sporten een wondermiddel. Ik zet dan tijdens het zweten en zwoegen alles op een rijtje en neem zo goed onderbouwde beslissingen.

11.00

Oké, ik word wel een beetje raar aangekeken nu ik met dikke buik aan de gewichten hang…

Mislukte bodybuilder ;)

Mislukte bodybuilder 😉

12.30

Honger! Nee, ik eet niet voor twee, maar goed gezond lunchen doe ik wel!

Enkele weken geleden kreeg ik van m’n oud-hoofdredacteur Marianne een e-mail over de boekpresentatie van de autobiografie van Verona van de Leur. Dat klonk interessant! Na de presentatie is er ruimte voor wat vragen aan Verona, dus ik Google haar naam (ik schrik me te pletter als ik haar officiële website open! 😮 OMG, alleen voor 18+!), lees wat info (zoals hier) en denk alvast na over wat ik haar zou willen vragen.

En dan: laptop inpakken en vertrekken naar Nootdorp!

14.15

De enorm slanke Verona van de Leur – met lange haren en sierlijke houding – deed op verzoek van PowNews wat turnoefeningen (zie hieronder). Ze heeft een bizar levensverhaal. Een reporter vroeg haar of het niet heel hard van haar was om zo te breken met haar ouders. Verona antwoordde: ‘Als je m’n boek leest, begrijp je het wel’. Ik heb het boek in ontvangst genomen, ben benieuwd. Oh en vanavond even PowNews kijken dus 🙂

Verona is nog net zo lenig als vroeger!

Verona is nog net zo lenig als vroeger!

17.00

Net een uurtje bij m’n ouders krant gelezen. In nrc.next staat een interessant artikel over zzp’ers en op woensdag zit er altijd een carrièrebijlage bij. Leuk leuk!

Nu zit ik weer thuis achter m’n laptop. Afgelopen weekend heb ik Lean in van Sheryl Sandberg uitgelezen – eindelijk, want ik heb het boek vlak nadat het in maart 2013 uitkwam al gekocht. Ik heb tijdens het lezen moeilijk veel aantekeningen gemaakt en nu ga ik er een blog over schrijven. Dit wordt een lastige; er valt zoveel over te vertellen dat ik wel 10 blogposts kan vullen, maar daar maak ik niemand blij mee… Ik moet dus selecteren en een keuze maken. Wat wil ik vertellen? Waar ga ik de focus op leggen? Ik begin met typen, zodat er straks een ruwe versie ligt. Een andere keer kijk ik er dan opnieuw naar, met een frisse blik, om te schrappen en te herschrijven.

Pagina's vol met aantekeningen... Hoe ga ik daar een blogpost van maken?

Pagina’s vol met aantekeningen… Hoe ga ik daar een blogpost van maken?

19.00

Vriendlief is thuis van z’n werk! Samen eten en heel burgerlijk even de dag bespreken: ‘Schat, hoe was jouw dag?’.

20.45

Hoogtepunt van de dag: de echo van onze prachtige baby (ja, uiteraard is hij nu al de mooiste van de wereld!). Nu lekker op de bank The Bridge US kijken en dan slapen.

35 weken echo: wat een prachtige baby!

35 weken echo: wat een prachtige baby!

Deze blogpost is geschreven als onderdeel van de Blog NL Maand #6.