Wij zijn helemaal gek op kleine, schattige dorpjes. Trujillo in het westen van Spanje is zo’n dorp en vanaf de camping bij Plasencia was het ‘maar’ 60 kilometer rijden. We hadden ons echter gruwelijk in die afstand vergist. Die kilometers rij je namelijk alleen maar over tweebaanswegen door de heuvels, dwars door Parque Nacional de Monfragüe. Het is een prachtige route, dat wel, maar het schiet totaal niet op. We deden er uiteindelijk 1,5 uur over…

We hadden overigens ook over de snelweg kunnen rijden. Volgens de navigatie was dit 10 minuten sneller geweest, maar door dat kleine verschil kozen we voor de toeristische route dwars door Parque Nacional de Monfragüe en langs schattige dorpjes.

Trujillo Spanje

Onderweg kun je al genieten van mooie landschappen

Trujillo: een dorp met kasteel

Trujillo heeft ongeveer 10 duizend inwoners en ligt op een heuvel. En, jaja, het dorp heeft een kasteel! Je waant je echt in een sprookje! De straatjes zijn klein en schattig, vooral de straatjes dichter bij het kasteel zijn erg pittoresk.

Trujillo Spanje

Schattige straatjes en mooie oude huisjes

Een deel van het kasteel is vervallen, maar het behouden en gerestaureerde gedeelte wordt gebruikt als restaurant, hotel en nonnenschool. In de tuin van de de nonnenschool hebben we gelunched.

Trujillo Spanje

Lunchen in de tuin van de nonnenschool

Rondslenteren door Trujillo

Als toerist kun je er heerlijk rondslenteren. Het hele dorp straalt rust uit.

Wij hadden voor Roan de buggy mee genomen… Dat was dus niet zo slim! Het is flink klimmen en de straatjes zijn allemaal van scheve kasteien gemaakt. We dachten dat de buggy ieder moment kon instorten, met Roan er in. Een drager is dus een must in Trujillo.

Trujillo Spanje

Opa moest behoorlijk duwen om de buggy met onze plofbaby boven te krijgen…

Prachtig uitzicht vanaf het kasteel

Maar eenmaal boven word je wel beloond met een prachtig uitzicht!

Trujillo Spanje

Uitzicht vanaf het kasteel van Trujillo

Plaza Mayor: gezellige terrasjes

Trujillo heeft ook een mooi plein met veel restaurantjes en terrasjes. Uiteraard heet dit plein Plaza Mayor.

Trujillo Spanje

Plaza Mayor in Trujillo, even poseren voor de kerk

Als je ook dol bent op wandelen door pittoreske dorpen is Trujillo absoluut een bezoek waard. Natuurlijk hielp het mee dat het zo mooi weer was (en dat in oktober), maar Trujillo is vooral een heel leuk stadje met een schattig kasteel. Kleine kindjes in de drager, oudere kinderen kunnen zich een dag een ridder wanen en papa en mama kunnen genieten van de leuke straatjes en het prachtige uitzicht. Een aanrader dus!