Ik lees het hele jaar door flink wat boeken, maar op vakantie gaan er natuurlijk nóg meer letters doorheen. Heerlijk! Dit staat er op mijn lijstje:

Joris Luyendijk – Dit kan niet waar zijn

Ik wilde naar de Correspondentavond met Luyendijk, maar m’n rug hielp niet mee. Ik wilde de livestream kijken, maar Hummeltje hielp niet mee. Dus nu hou ik het maar bij het boek!

Rutger Bregman – Gratis geld voor iedereen

Ik heb zijn essay met Jesse Frederik (‘Waarom vuilnismannen meer verdienen dan bankiers’) al gelezen, maar dit boek staat ook al een tijdje op m’n lijstje. Zijn stukken op De Correspondent lees ik ook, dus eigenlijk verwacht ik niet veel nieuws, maar toch, ik vind het interessant om over zijn ideeën te lezen.

Op m'n e-reader staan de boeken van Lore, Bregman, Luyendijk en Feist. Wat zou ik zonder m'n e-reader moeten?!

Op m’n e-reader staan de boeken van Lore, Bregman, Luyendijk en Feist. Wat zou ik zonder m’n e-reader moeten?!

Richard Bolles – Welke kleur heeft jouw parachute?

Het is een loopbaanboek en ik ben inmiddels drie keer opnieuw in dit boek begonnen. Misschien zegt dat genoeg en moet ik het opgeven. Vind ik het te saai of vind ik met mijn 0,0 carrière-ambities dit onderwerp gewoon nu even niet interessant? Ach, ik krijg vanzelf zin om het te lezen en dan lees ik het. En zo niet, dan niet.

Fleur Jurgens – Leve de burgertrut

Dit boek wilde ik al lezen tijdens m’n zwangerschapsverlof, gewoon omdat de titel me aansprak. Het lijkt me een grappig boek. Maar Hummel kwam al na één week verlof dus ik ben er niet aan toegekomen. Wie weet nu wel!

Natalie Goldberg – Writing down the bones

Ook al een tijdje op m’n lijstje. Het boek ligt nu bijna twee jaar in m’n kast en ik ben er ook al in begonnen, maar het is een doe-boek, met schrijfopdrachten. Niet een boek dat je even leest, maar eentje waar je de tijd voor moet nemen. En dus stel ik het steeds uit.

S.K. Tremayne – IJstweeling

Dit boek kreeg ik voor m’n verjaardag en de beschrijving op de kaft klinkt veelbelovend!

Natuurlijk heb ik ook nog een paar fijne (slechte) fantasy’s op m’n lijstje:

Pittacus Lore – I’m number four

Ik hou van slechte films, series en boeken. Als de IMDB-score onder de 6 zit, weet ik bijna zeker dat ik fan ben. Zo is het ook met de Lorien-boeken. Er zijn er tig van! Geloof dat de teller op dit moment op 17 delen staat en ik ben nu in nummertje 14 bezig. Er komen ieder jaar weer nieuwe deeltjes uit (het zijn boeken van 100 tot 300 pagina’s, geen enorm dikke pillen), het leest heerlijk makkelijk weg, het is grappig en vermakelijk, spannend, maar niet dat ik er wakker van lig (zoals bij Game of Thrones). Perfect dus voor tijdens de vakantie of het uurtje voor ik ga slapen.

Raymond Feist – De Magiër

Vriendlief heeft inmiddels al ruim 600 pagina’s gelezen van de Magiër. Hij is helemaal gek van het boek! Soms loopt ‘ie letterlijk stuiterend door de huiskamer dingen te roepen als ‘Oooh het zo spannend! Ze zijn nu in Krondor!’ en ‘Ooooh het is zo wreed in Kelewan!’. Hij vindt dat ik het boek ook moet gaan lezen, maar nu nog niet, want met mijn leestempo haal ik hem binnen no time in en dat vindt hij niet leuk. Dus wie weet mag ik aan het eind van de vakantie in dit boek beginnen 😉

Nou, m’n lijst is behoorlijk lang. Gelukkig heb ik inmiddels geleerd om niet zo streng voor mezelf te zijn. Het is immers vakantie en boeken lezen moet vooral leuk zijn. Dus als ik er niet aan toe kom om alles te lezen, dan denk ik ach volgend jaar is er weer een vakantie.

Welke boeken neem jij mee op vakantie?

In deze blog heb ik enkele affiliate links geplaatst. Affili wat?