We hadden 8 weken de tijd om alles voor ons vertrek te regelen. Dat klinkt heel kort – en daar schrok ik eerst ook van – maar we zijn nu halverwege en het valt eigenlijk best mee.

Inpakken

Alles begon met inpakken. De koopovereenkomst was getekend, we waren fris en fruitig van vakantie teruggekeerd (ahum… jetlag!) en we wisten dat we binnen 7 weken ons huis uit moesten zijn.

Vanaf de eerste dag na onze vakantie – nu vier weken geleden – ben ik als een malle gaan inpakken. Bij alles was de vraag: weggooien, kringloop, mee of opslag?

[easy-image-collage id=5859]

Roan hielp een een handje mee!

We dachten dat we weinig spullen hebben, maar dat viel tegen. Inmiddels zijn er 8 vuilniszakken met kleding en lakens naar het goed, een hele zooi is naar de stort en er staan dingen op Marktplaats, maar er blijft nog steeds heel veel over dat naar de opslag gaat.

Helemaal minimalistisch gaan we dus niet leven, want we willen een backup hebben. Mocht ons avontuurlijke plan finaal mislopen (ik krijg heimwee, we kunnen niet rondkomen of Roan houdt toch niet zo van kamperen, ik noem maar wat futiliteiten) dan kunnen we in een hups weer terug in Nederland zijn, het spul uit de opslag halen en weer ‘normaal’ gaan leven.

Verhuizen

Echt verhuizen is het niet, want we hebben geen nieuw huis om de spullen heen te brengen. Maar alle meubels en spullen die we willen bewaren, gaan bij onze ouders op zolder staan. We hebben al heel veel dozen naar mijn ouders gebracht. Die wonen dichtbij en zo af en toe rijdt Joost met een nieuwe lading dozen die kant op.

Inmiddels is hij ook al een keer met een grote bus naar zijn ouders gereden. Bijna alle grote meubels zijn nu weg en het klinkt heel hol in huis. Ons bed, Roan’s ledikantje en zijn box – de dingen die we tot het laatst nodig hebben – gaan vlak voor de sleuteloverdracht naar Joost z’n ouders. Daarna ‘verhuizen’ we naar de caravan.

Caravan

Op vakantie op Bonaire waren we al driftig op Marktplaats aan het rondkijken. Joost had precies uitgezocht welk type caravan perfect voor ons is en echt, het geluk lachte ons toe, want op fietsafstand (!) van ons huis stond een pracht exemplaar te koop. Een dag na onze vakantie zijn we er gaan kijken en een dag later waren we de trotse eigenaren van ons nieuwe kasteeltje!

vertrek

We kregen er ook de inboedel bij en het uitzoeken van alle spullen leek wel op Sinterklaasavond!

Dingen regelen

Ik zag al helemaal voor me hoe ik met allerlei verschikkelijke instanties uuuuuren aan de telefoon zou hangen en hoe ik allerlei onmogelijke formuliertjes moest invullen. Maar het valt best mee.

Omdat we ons – voorlopig – nergens gaan vestigen, is er feitelijk ook geen emigratie. Dat scheelt veel rompslomp. Wat we moeten regelen is dus vergelijkbaar met het regelwerk bij een ‘normale’ verhuizing.

Ik heb een lijstje gemaakt – uiteraard, hehe lijstjesmeisje – van de dingen die geregeld moeten worden, die hebben we verdeeld en nu is het een kwestie van afvinken. Veel dingen zijn al geregeld, zoals verzekeringen, zaken voor de verhuizing en Joost z’n caravanrijbewijs. Dat schiet dus lekker op!

Digitaal leven

We willen als digital nomads gaan leven. Klinkt lekker vaag hè 😉 Ik ga er nog wel een keer wat uitgebreider over bloggen, maar voor de voorbereiding was het noodzakelijk om ons bij de Kamer van Koophandel in te schrijven. Dit moet namelijk op een KvK-kantoor. Dat hebben we afgelopen maandag gedaan.

vertrek

Roan heeft het kantoor van de KvK-medewerker ondergespuugd. Even z’n stempel drukken op de zaken.

Verder hebben we uitgezocht hoe het zit met internet in het buitenland, hebben we veel gebrainstormed over ondernemingsideetjes en een paar domeinnamen geregistreerd. Uiteraard hebben we heel veel gepraat over hoe we ons digital nomad leven willen vormgeven. Het is immers wel belangrijk dat we daarover op één lijn zitten.

Je ziet, het valt best mee met de voorbereidingen. Alles onder controle! Nog drie weken in ons huis, één week op de camping hier om de hoek en dan kunnen we gaaaaaaaan! 🙂