Afgelopen weekend was het zo druk dat we eigenlijk niet goed stil konden staan bij wat we nou allemaal gaan doen. We renden van huis, naar caravan, naar opa&oma en weer terug. Ondanks onze goede voorbereiding (lijstjes lijstjes lijstjes) moest er last minute toch nog veel gebeuren. Geen probleem, want we kregen van alle kanten hulp aangeboden en zo verliep het allemaal heel vlot.

Natuurlijk was het emotioneel om afscheid te nemen van het huis, maar na wat traantjes afgelopen zondag tijdens de laatste schoonmaakcheck verliep de sleuteloverdracht zelf zonder gehuil.

Het was vooral erg gezellig met de nieuwe bewoners!

Dat maakt het voor mij denk ook wat makkelijker: de nieuwe eigenaren zijn hele vriendelijke en leuke mensen én ze verwachten eind oktober een babytje… In Roans oude kamertje komt dus weer een wiegje te staan, de afdekplaatjes van de stopcontacten zitten al op hun plek en het huis is helemaal babyproof voor een ander nieuwsgierig jongetje 🙂

In de caravan is het knus!

De regen tikt wel hard op het dak. Als we binnen zitten, klinkt het alsof de regen met bakken uit de hemel komt, maar eenmaal buiten – tja we moeten toch af en toe even naar het sanitairgebouw toe – blijkt het maar een beetje te miezeren.

knus in de caravan

Uiteraard koelt het ’s nachts flink af. Roan heeft al een dikke trappelzak aan, alsof het winter is, maar omdat we geen kachel aan hebben staan ’s nachts is dat ook hard nodig. Hij slaapt gelukkig de hele nacht heerlijk door!

Overdag zit Joost op z’n werk en ik met Roan bij mijn ouders.

De hele dag met Roan alleen in die caravan zitten, terwijl het buiten één grote modderpoel is, zie ik niet zo zitten. Daarnaast moet ik ook gewoon een paar uur per dag werken, dus dan kunnen opa en oma oppassen.

De eerste nachten in de caravan bevallen dus heel goed!

’s Avonds hebben we een fijn vakantiegevoel. Een beetje lezen, wat op de laptop doen voor m’n blog en onder de warme dekens slapen terwijl de regen op het dak tikt.

We hebben nog niet ervaren hoe het is om ook overdag de hele dag in en om de caravan te leven. Maar dat komt vanzelf als we aanstaande zaterdag vertrekken!