Over precies twee weken zitten we met onze huge ass caravan in Noord-Frankrijk op een camping. Twee weken (!!!) tjonge jonge. Eerst was het plan om alleen in de weekenden te rijden, maar omdat we allebei geen werk meer voor een werkgever hebben, kunnen we rijden wanneer we willen.

En dat is maar goed ook! Ik ging een beetje op campings in Frankrijk googlen en wat blijkt: eind september en begin oktober gaan al heel wat campings dicht. Overwinteren op een camping in Frankrijk gebeurt blijkbaar niet zo veel. Misschien wel aan de Middelandse Zee, maar daar komen we niet.

We willen het onderweg ook rustig aan doen,

dus bijvoorbeeld één dag rijden en dan twee dagen op een camping chillen (ahum wérken). Tenzij het keihard regent, dan rijden we meerdere dagen achter elkaar door tot de zon schijnt 🙂

Nu is het idee van ons vertrekplan dat we niet zo heel veel vastleggen, maar toen ik ontdekte dat er zoveel campings al vroeg sluiten, ging bij mij wel de voorbereidingskriebel los. Ik heb dus voor de eerste periode al wat campings gespot.

We willen maximaal 450 km rijden op onze ‘rijdagen’ en met Google Maps, de website Frankrijk onderweg, wat gepuzzel en engelengeduld, kon ik een redelijke route plannen met campings die wel lang genoeg open zijn:

Route Frankrijk

We beginnen dus hier om de hoek op de camping van Klein Hitland. Nooit gedacht dat ik daar nog eens zou kamperen!

Dan door naar de volgende campings in Frankrijk

  • B. Camping Le Parc des Cygnes bij Amiens
  • C. Camping les Petits Champs bij Saint-Evroult de Montfort
  • D. Camping du Petit Bonheur bij Crazannes
  • E. Camping Domaine d’Esperbasque bij Salies de Bearn

Na camping E. zijn we zo in Spanje. Vanaf daar zijn veel meer campings open, dus dan gaan we echt op de bonnefooi verder 🙂

Wat vind je van onze route? Ben je wel eens in de buurt geweest van deze campings? Heb je tips voor wat we in de omgeving kunnen gaan bekijken?