Een paar weken geleden zijn we op een zondagmiddag met z’n viertjes naar het bos gegaan. Enorm burgerlijk, I know. Maar stiekem is het heerlijk om een boswandeling te maken, zeker met kleine kinderen. Niet alleen is het fijn om buiten te zijn, het is vooral geweldig om te zien hoe onze peuter Roan van het bos geniet.

Bos bij Roosendaal

Voor genieten in het bos hoef je gelukkig niet ver te reizen. Zo ongeveer overal in Nederland heb je wel mooie bossen (of duinen of heide). Nu we net zijn verhuisd kunnen we al het moois van Noord-Brabant gaan ontdekken.

Toen ik hoogzwanger als een walrus op de bank lag, is Joost al een keer met Roan en een vriend naar het Visdonk bij Roosendaal gegaan. Op de website van Natuurmonumenten staat een route van 11 km uitgetekend. Deze route loopt deels door het bos en gaat verder over de heide en door de weilanden. Zij hebben zich toen beperkt tot het bos, waarbij ze wel langs weilanden liepen. Dit tot groot plezier van Roan, want hallo koeien, hoe tof!

Boswandeling Visdonk - koeien aaien

Boswandeling met peuter

Als je dit bos op Google Maps bekijkt, blijkt het meer een bosje te zijn. Het mag de naam ‘bos’ eigenlijk niet hebben, zo klein. Verdwalen of per ongeluk een veel te lange afstand lopen is niet mogelijk. Voor een wandeling met een peuter dus perfect!

Voor een leuke wandeling met kleine kinderen heb je ook niet zoveel nodig. Een tak en wat blaadjes, en de gemiddelde peuter is gelukkig.

Boswandeling met peuter

Speeltuin, joepie!

In dit bos vind je ook een speeltuin. Toen we drie weken geleden een middagje de deur uit wilden, bedacht Joost dat deze speeltuin perfect was. Vanwege mijn bekken- en rugklachten kan ik niet zo ver lopen en deze speeltuin ligt in het bos vlak naast de parkeerplaats.

Dus wij gooiden baby en peuter en luiertas in de auto en gingen op weg. We parkeerden bij Brasserie T-huis aan de Rozenvendreef en vanaf daar is het nog zo’n 200 meter lopen.

Bij het restaurant is weinig parkeerruimte, maar als hier alles vol is kun je ook parkeren bij het informatiecentrum (Lodge Visdonk) aan het begin van de Rozenvendreef. Vanaf daar is het nog zo’n 550 meter lopen naar Brasserie T-huis.

Je denkt nu misschien dat dit wel erg veel geneuzel is zo met die paar honderd meter, maar met mijn rugklachten is het belangrijk om te weten of het ver lopen is of niet.

Boswandeling met peuter en baby

Roan de klimgeit

De speeltuin is perfect voor peuters en kleuters. Eén klimtoestel is nog te moeilijk voor Roan, maar is wel erg leuk voor kleuters.

Ook is er een hoge glijbaan die misschien wat te hoog was voor Roan. Maar onze klimgeit klom er toch in onder toeziend oog van Joost. Met veel moeite kon Joost zich ook naar boven wringen. Ik had graag van dichtbij foto’s willen maken van dit tafereel maar ik moest genoegen nemen met de zoomfunctie.

Op de foto lijkt de glijbaan trouwens helemaal niet zo hoog… maar dat is ‘ie dus wel (voor een peuter)!

Speeltuin in bos Visdonk glijbaan

Zandapparaat

Heel leuk, vooral met warm weer, is het klimrek met het zandapparaat. Er zal vast een mooi woord voor zijn, maar onderstaande foto maakt wellicht duidelijk wat ik met ‘zandapparaat’ bedoel.

Roan vindt dit soort dingen erg interessant. Beetje scheppen, dan trekken aan zo’n kabel, lekker klimmen; wat wil een peuter nou nog meer! Overigens was er ook een dreumes die een kijkje kwam nemen. Dit zandapparaat is dus ook – met wat hulp – geschikt voor kleine dreumessen.

Speeltuin in bos Visdonk zandapparaat 1

Ga naar buiten!

Het bos is klein en overzichtelijk, de speeltuin is leuk voor zowel peuter als kleuter en er is een restaurant vlakbij voor een warme chocomelk. Al met al dus een prima plek om de zondagmiddag buiten door te brengen.

Dat die 200 meter heen en terug voor mij veelsteveel was en ik daarna een week aan de Tramadol kon, vergeten we voor het gemak even. Dit ligt immers aan mijn fysieke toestand en niet aan het bos bij Roosendaal 😉