Vriendlief is geen echte lezer. Hij is er mee gestopt na z’n studie. De studieboeken gingen aan de wilgen en vrijwillig meer dan 10 letters achter elkaar lezen weigert hij sindsdien. Tot ik met een boek van Stephen King aankwam (Gevangen, nu verseried als Under the Dome).

We waren op vakantie en in twee weken tijd las hij het boek helemaal uit. Het was een primeur en PR. Hij nam zich voor om ook thuis wat meer te lezen. Daar is niks van gekomen. Maar tijdens de volgende vakantie heeft ‘ie nog een Stephen King in één keer uitgelezen (22-11-1963).

Deze boeken waren een groot succes!

Deze boeken waren een groot succes!

Helaas was de Stephen Kingmojo daarna over.

Hij haakte af na een paar hoofdstukken in De Donkere Toren. Ik noemde een hele lijst boeken van King op, maar bij alles zei hij ‘neh’.

Maar over een paar weken gaan we op vakantie, dus hij begon vorige week toch weer over boeken lezen. Of ik nog een leuke weet. Ja, zoveel, dus ik begon weer wat op te noemen. Bij alles zei hij ‘neh’.

Ik ging Googlen. Ik was niet de eerste, want toen ik ‘boeken voor’ had getypt kwam Google met de suggestie ‘boeken voor mannen’. De bovenste hit was de top tien van bol.com, speciaal voor mannen. Naast de boeken over voetbal, vlees en bbq’en (hij haat voetbal en houdt van vlees eten, niet van lezen over vlees) staan onder andere een Baldacci en de serie Q van Adler-Olsen. Boeken die ik al had geopperd en waar hij met ‘neh’ op had gereageerd, maar nu bol.com met een lijstje komt, staat hij er wél voor open. Zo werkt dat vaker bij Vriendlief.

Die van Baldacci en Adler-Olsen gaat hij dus uitproberen.

Ook Feist kreeg hij eerder als tip van een vriend en inmiddels heeft hij daar al bijna 200 bladzijdes van gelezen (gewoon thuis, dus weer een primeur en PR!). Het is natuurlijk afwachten of hij het uitleest. Ik heb begrepen dat er meer dan 25 van die Magiër-boeken zijn en allemaal dikke pillen…

Weten jullie misschien andere leuke boeken die hij kan uitproberen als zijn Feistproject mislukt?

In deze blog heb ik enkele affiliate links geplaatst. Affili wat?