Ik probeer me niet te hechten aan spullen, maar soms word ik overdonderd door hele onverwachte gevoelens. Zoals laatst toen ik een nieuw badpak kocht. Mijn oude badpak gebruikte ik voor het baantjes zwemmen tijdens m’n zwangerschap. In 9 maanden tijd rekte mijn badpak uit tot gigantische proporties. De stof werd aan alle kanten dunner, maar ach, ik had expres een goedkope aangeschaft, dus het gaf niet.

Een tijdje na m’n bevalling pakte ik het zwemmen weer op. En jawel, ik nam zonder na te denken dat badpak mee naar het zwembad. Ik trok het ding in de kleedkamer aan en mijn moeder lachte me recht in m’n gezicht uit.

afscheid badpak

Compleet uitgelubberd… dus heb ik er een knoop ingelegd.

Tijd voor een nieuwe dus. Die heb ik inmiddels, maar mijn oude badpak heb ik nog steeds niet weggegooid. Het lukt niet, terwijl ik echt wel weet dat het onzin is om zo’n versleten ding te bewaren.

Op vakantie drie weken geleden kwam ik trouwens ook tot de ontdekking dat m’n bikini compleet is uitgezakt! Dat had ik niet verwacht. Maar van een zwangere buik lubbert een bikini dus ook uit…

We moesten dus op de eerste dag van de vakantie als een malle op zoek naar een nieuwe bikini. Gelukkig vond ik die redelijk snel voor een mooi prijsje.

Nu moet ik dus afscheid nemen van mijn badpak én bikini die allebei zoveel goede herinneringen triggeren, omdat Hummetje in mijn buik zat toen ik ze aan had. Maf hè?

Bij mijn zoektocht naar een nieuwe bikini kwam ik in een winkeltje waar ze armbandjes van een soort badpakstof verkochten. Dat bracht me op een idee! Ik ga de hengsels van m’n bikini en badpak zo goed als dat lukt (ik ben niet zo heel handig met schaar, naald en draad) er afhalen, doe er bedeltjes om en klaar is het armbandje.

Zo moet dat er dan uit gaan zien (zie hieronder). Leuk hè!

afscheid badpak bikini