Als ik zeg A te gaan doen, doe ik ondertussen ook B, en C, nog even D, oh en E, ja F kan er ook nog bij.

Als Joost zegt A te gaan doen, doet hij… A.

Of Z, maar dat is weer een heel ander verhaal.

88 dingen tegelijkertijd doen

Bron: Brekend.nl – 10 mensen die de kunst van het multitasken volledig onder de knie hebben

Zo kwam Joost laatst naar beneden met Roan op z’n arm. Roan had blote armpjes. Beetje frisjes. ‘Er lag geen schoon shirtje meer in de la’, was Joost z’n uitleg. Ah natuurlijk, er hangen schone shirtjes op zolder op het wasrek. De was is niet zijn area.

Ik ga er ‘even’ eentje halen.

Op de trap pak ik meteen een stapeltje vuile hydrofielen mee die ik in de badkamer keurig sorteer en in de juiste wasmand kieper. Oh bah, eentje is wel heel vies. Eerst even uitspoelen. Terwijl ik de wasbak vol laat lopen, bedenk ik me dat ik wel een witte was kan aanzetten. Ah, dan kan Roan z’n beddegoed ook meteen mee. Met de kraan nog lopend, vliegensvlug naar zijn kamertje, beddengoed eraf, terug naar de badkamer, mooi op tijd, wasbak vol.

Eenmaal op zolder: wasmachine aanzetten, truitje van het droogrek plukken, ook maar meteen de rest van de was afhalen, opvouwen, in de kast opruimen en ohja, nog even schoon beddegoed op Roan’s bedje doen.

Twintig minuten later – Roan heeft inmiddels paarse armpjes #failmommy – kom ik beneden met Roan’s truitje.

Even naar de keuken om een boterham te smeren?

Hm, aanrecht staat wel heel vol, dat smeert niet lekker. Dan eerst de mixer uitspoelen, kan die de kast in. Nu ik toch een sopje heb gemaakt: hoppa, fles en spenen uitspoelen. Hé, de vaatwasser uitruimen! Terwijl ik de vaatwasser uitruim, vul ik het boodschappenlijstje op ons whiteboard aan, vervang ik de vuile thee- en handdoek voor schone exemplaren en zet ik koffie.

Ohja, honger.

Als ik dit fenomeen probeer uit te leggen aan Joost kijkt hij me bedenkelijk aan. ‘Maar als je honger hebt, dan pak je toch gewoon eerst wat te eten?!’. Nou ja, niet dus.

Maar hé, zo kan ik wel 88 dingen tegelijkertijd doen!

Niks missen van onze avonturen? Volg mijn blog!
Facebook | nieuwsbrief | Instagram