Diep van binnen wist ik al heel lang dat ik enorm burgerlijk ben, maar nu zijn er ook zichtbare kenmerken:

  1. Op vrijdagavond sta ik niet bij de vrijmibo van een biertje te genieten, maar lig ik rond 21.00 in bed, compleet gesloopt omdat Hummeltje zich die ochtend om 5 uur al had gemeld.
  2. Op zaterdagavond sta ik niet op een festival of in de kroeg een dansje te doen. Ik sta aan het aanrecht om 88 kleine bakjes met gepureerde groenten te vullen.

burgerlijkheid

  1. Als de postbode een pakje komt brengen is dat niet een gave nieuwe sportgadget of een mp3-speler, maar een hydrofiele trappelzak voor Hummeltje en een wasmand. En daar ben ik dan hysterisch blij mee!
  2. ’s Ochtends 10 keer snoozen nadat de wekker gaat? Hahahaha. Sterker nog: we zetten de wekker niet eens! Als Hummel piept, is van uitstel geen sprake… Rise and shine!
  3. Kwam ik in het pre-hummeltijdperk met moeite voor half 9 m’n bed uit en in het weekend zelden voor 10 uur, nu is 5 uur vroeg, 6 uur netjes en 7 uur uitslapen.
  4. Stond ik voorheen te stuiteren op Pinkpop en Lowlands, nu zie ik op Facebook foto’s van Pinkpopgangers voorbij komen en denk ik pff da’s vermoeiend, blij dat ik daar niet heen ga.
burgerlijkheid Lowlands

Lowlands 2013. Dit voelt als een vorig leven…

  1. Gingen we vroeger nog wekelijks uit eten, nu haalt Vriendlief één keer in de week boodschappen en eten we ons prakkie met twee ons groenten iedere avond aan de eettafel thuis.
  2. Naar de bioscoop? Ja zeker wel! Maar niet meer ’s avonds, want zo’n film eindigt pas rond half 11. Veel te laat! Doe de matineevoorstelling maar.
  3. Kon ik vroeger nog wel stoere dingen verzinnen voor op m’n verjaardagswensenlijstje, dit jaar riep ik blij: ‘Doe mij maar zo’n wasmolen voor in de tuin!’. Ik neem m’n wastaak gewoon heel serieus.
  4. Vroeger: bier, shotjes, bitterballen en hossen. Nu: lunchen, high-tea’en, koffie en taart.

En het mooie is: ik ben er he-le-maal gelukkig mee!