Onze Roan is een echte dreumes die loopt, klimt, gilt en lacht. En één ding is zeker: met een dreumes in huis (of in de caravan) hoef je je nooit te vervelen. Hij heeft namelijk nogal een aantal eigenaardigheden. Heb je zelf een dreumes in huis? Dan zullen de volgende situaties je vast bekend voorkomen!

Een dreumes doet soms rare dingen…

  1. Hij stopt zijn vieze vingers altijd in zijn neus. We hebben inmiddels rode pastasaus, smeerkaas en brood kruimels in z’n neusje aangetroffen.
  2. Als hij een banaan ziet, wordt hij helemaal wild. De minions zijn er niets bij.
  3. Tussen een compleet veld vol met kiezelstenen vindt hij altijd sigaretten filters. Ze lijken gecamoufleerd en zijn daardoor bijna onzichtbaar, maar hij plukt die vieze dingen feilloos tussen de kiezels vandaan. En hij wil ze dan ook nog eens graag op eten.
  4. Hij zegt de hele dag ‘wow’.
  5. En als hij niet ‘wow’ zegt, roept ‘ie ‘beeeeh’. Hij denkt dat alles een schaapje is.
  6. Hij probeert te rennen, maar zijn beentjes kunnen die snelheid nog niet aan. Hij lijkt dan op een waggelende pinguin die net niet struikelt over zijn veel te korte pootjes. Het ziet er niet uit, maar een lol dat ‘ie heeft!
  7. Als bezoek afscheid neemt, motiveren we hem om te zwaaien, maar hij weigert. En zodra het bezoek vertrokken is, begint hij druk te zwaaien.
  8. Hij rent enthousiast op iedere hond of kat af, maar zodra hij dichtbij is, stopt ‘ie abrupt. Alsof hij dan ineens beseft ‘oh crap, dat beest is best eng van dichtbij’.
eigenaardigheden van een dreumes

Wow een hondje! Oh nee, eng, mama help!

  1. We krijgen hem maar niet verslaafd aan tv kijken. We hebben alles al geprobeerd: die irritante clown, tik tak, teletubbies, twee über debiele giraffen (god wat zijn die twee erg) en babytv. Maar na een halve minuut wil hij alweer rondrennen. We hebben dus nooit rust.
  2. Hij kan om de meest bizarre dingen compleet uit z’n plaat gaan. Als ik hem bijvoorbeeld verbied om met het broodmes te spelen. Of niet toesta dat ‘ie geheel in de wasmachine kruipt. Of uit de bak van de hond van de buren eet. Dan maakt ‘ie een hoop herrie met enorme drama queen tranen. Maar als ik dan zeg ‘kijk daar, een poesje/hondje/bal’, dan is het gedrama direct weer voorbij.

Komt dit je bekend voor? Wat voor eigenaardigheden heeft jouw dreumes?